Over ons

In 1990 zijn Kenneth en Zwaan van Vliet naar Den Haag verhuisd om een nieuwe kerk te starten. De diensten werden gehouden in de woonkamer. De kerk groeide snel en de woonkamer was niet groot genoeg om de diensten houden. Dus werd er een zaal gehuurd waar de diensten konden worden voortgezet.

Door de jaren heen heeft De Deur meerdere locaties gehad binnen Den Haag. Uiteindelijk heeft de kerk zich gevestigd in het zuid westen van Den haag. De Volendamlaan “tijdperk” is een succesvolle tijd geweest waar de kerk van 50 mensen naar 150 mensen is gegroeid.
 

Sinds 2010 heeft De Deur Den Haag een bedrijfspand opgekocht en deze omgebouwd tot een kerkzaal waar 250+ mensen de kerk kunnen bezoeken. Door middel van het bereiken van ongelovige mensen met het evangelie en het trainen en discipelen van gelovigen is de Den Haag kerk waar zij nu staat.

Wekelijks komen wij meerdere malen samen, hebben doordeweekse activiteiten en maken wij een impact in Den Haag. Vanuit deze kerk zijn er vier nationale kerken geplant: in Amsterdam, Rotterdam, Tilburg en Haarlem. Internationaal is er een kerk geplant in Paramaribo Suriname

Het begin

In 1970 is Christian Fellowship Ministries opgericht door Wayman en Nelda Mitchell. Na zelf tot het geloof te zijn gekomen, de bijbelschool te hebben afgerond en bediend te hebben als voorganger in verschillende kerken, nam Wayman Mitchell leiding over een kleine kerk in Prescott Arizona (VS). Deze kleine kerk in een kleine stad bewoog mee met de Jesus People Movement, waar de hand van God duizenden hippies tot het geloof bracht. Honderden hippies kwamen ook onder Wayman Mitchell tot bekering en werden onderdeel van de kerk. Veel van deze jonge mannen en vrouwen werden getraind om volgelingen van Christus te worden en andere mensen te bereiken.

Binnen een aantal jaar werd de eerste echtparen uitgezonden om in nabijgelegen steden kerken te beginnen in de Verenigde Staten. Niet kort daarna werden de grenzen overgestoken en was internationale kerkplanting een feit. Vandaag de dag zijn er kerken over heel Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, Australië, Afrika, Europa en Azië. 

NEDERLAND 

Terwijl de fellowship CFM reeds in volle groei was, opende zich een deur in Nederland. In 1978 was er een kleine bijbel-studiegroep in Steenwijk waar gezocht werd naar een pastor. Een van de discipelen werd aangesteld als pastor en Wayman Mitchell hielp de jonge kerk en jonge pastor om een krachtige kerk te bouwen. Door veelvuldig contact en halfjaarlijkse bijbeconferenties in Prescott , werd de visie van Wayman Mitchell en de CFM in de Nederlandse fellowship ingeplant.
 
De kerk heeft zich uiteindelijk gevestigd in Zwolle. Al snel werden er kerken geplant in Arnhem en Amersfoort. Vandaag de dag zijn er in Nederland meer dan 50 kerken van onze fellowship en tientallen internationale kerken. De CFM-kerken in Nederland dragen de naam “Evangelie Gemeente De Deur”.